Mucsi Zoltán lett az idei Kaszás Attila-díjas

2011.05.09. 00:31

Mucsi Zoltán, a Bárka Színház művésze kapta az idei Kaszás Attila-díjat. A negyedik alkalommal átadott elismerést a díjat alapító Pokorni Zoltán a budapesti XII. kerület polgármestere és Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke adta át a székesfehérvári Mozaik Színészünnepen vasárnap este. A magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl, Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgáló díjat a művész felesége vette át, Mucsi Zoltán ugyanis a gálaest idején dolgozott.

A gálaműsoron felléptek Kaszás Attila művészbarátai, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a szolnoki Szigligeti Színház és a veszprémi Petőfi Színház művészei. A díjat nem közönség, nem a nagypolitika, hanem a szakma, a színésztársadalom adja azoknak a pályatársaknak, akik az előző évadban kimagasló művészi teljesítményt nyújtottak, s a közösségépítésben is jelentős szerepet vállaltak, mondta Pokorni Zoltán.

A Kaszás Attila-díjat eddig Szarvas József, a Nemzeti Színház színművésze, valamint Nemes Levente és Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjai kapták meg. Az idei díjazottat számos filmben és színházi bemutatón láthatta a közönség. Mucsi Zoltán két évtizedig a szolnoki társulatban dolgozott, majd rövid szabadúszás és németországi szereplés után a Bárka Színházhoz szerződött.